Longchamp | Δείπνο “Live Green! Αποκλειστικές συνταγές της Σεφ

Longchamp | Δείπνο “Live Green! Αποκλειστικές συνταγές της Σεφ

10/02/2025

Η καλοκαιρινή συλλογή του 2025 της Longchamp αντλεί έμπνευση από τη φύση, και πιο συγκεκριμένα από τα χρώματα του λαχανόκηπου και την απόλαυση της αυθεντικής κουζίνας. Για να ενσαρκώσει αυτό το πνεύμα, η Longchamp έχει σχεδιάσει τα δείπνα Vivre au Vert: μια σειρά από αποκλειστικά γεγονότα που φέρνουν κοντά φίλους και οικογένεια του Οίκου γύρω από το τραπέζι.

Τα δείπνα αυτά, που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου είκοσι πόλεις παγκοσμίως, από το Παρίσι μέχρι τη Σιγκαπούρη, γιόρτασαν τις εποχιακές γεύσεις και τα φρέσκα προϊόντα της αγοράς, αναδεικνυόμενα από εξαιρετικούς σεφ, που κινητοποιήθηκαν ειδικά για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα μενού.

Σήμερα, η Longchamp μοιράζεται αποκλειστικά με τους πελάτες της τις συνταγές που δημιούργησαν αυτοί οι σεφ. Μια μοναδική ευκαιρία να ζήσετε ξανά αυτές τις εξαιρετικές στιγμές στο σπίτι, αναδημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από το πνεύμα του Vivre au Vert!

Πορτομπέλο Μανιτάρι Μιλανέζε με Λεμονάτο Βερού Μπλανκ
συνοδευμένο από σαλάτα ιταλικού ραδίκιου και χιικόρι με ντρέσινγκ μίσο και σπόρους παπαρούνας

Από τη σεφ Σοφία Ρόε

ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

Απόδοση συνταγής: 4 μερίδες

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο τα άσπρα/πιο ανοιχτά πράσινα μέρη)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αμινοξέα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μίσο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Κοσέρ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 Extra-large μανιτάρια πορτομπέλο

Υλικά για το Τηγάνισμα και το Πανάρισμα:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι πανκό ψίχουλα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (χρησιμοποιήστε τα φωτεινά πράσινα μέρη)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας θρεπτική μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • Αλάτι Κοσέρ, κατά προτίμηση

Σημειώσεις Συνταγής:

  • Ουδέτερο λάδι για τηγάνισμα
  • Βεβαιωθείτε ότι θα αλατίσετε το αλεύρι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία παναρίσματος

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Συνδυάστε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, τα αμινοξέα καρύδας, το μίσο, το κύμινο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατέψτε καλά.

Κόψτε προσεκτικά τα κοτσάνια των μανιταριών και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τα γλίδια κάτω από το καπάκι τους. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε τα από όλες τις πλευρές με τη μαρινάδα, προσέχοντας να καλυφθούν καλά και γενναιόδωρα. Με τα μανιτάρια να είναι με την πλευρά του κοτσανιού προς τα πάνω, ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα από πάνω τους. Πατήστε απαλά τα μανιτάρια για να τα ισιώσετε λίγο και αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Ψήστε τα μανιτάρια για 22 λεπτά, γυρίζοντας τα στη μέση του χρόνου. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Σε ένα ρηχό πιάτο, βάλτε το αλεύρι (μην ξεχάσετε να αλατίσετε και να πιπερώσετε το αλεύρι). Σε άλλο ρηχό πιάτο, βάλτε τα χτυπημένα αυγά και το γάλα. Σε τρίτο ρηχό πιάτο, ανακατέψτε τα ψίχουλα πανκό με την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Προσεκτικά, ισιώστε ξανά τα μανιτάρια όσο μπορείτε, και στη συνέχεια πανάρετε πρώτα τις καπάκια τους στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στα ψίχουλα πανκό, φροντίζοντας να καλύψετε τα μανιτάρια καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα ή και όλη τη νύχτα. Φροντίστε να τα καλύψετε στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (12-14 ιντσών) σε μέτρια φωτιά, προσθέστε αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τα παναρισμένα μανιτάρια. Όταν το λάδι φτάσει στους 180°C (350°F), τηγανίστε τα μανιτάρια σε δόσεις, μέχρι να γίνουν χρυσά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατίστε τα και διακοσμήστε με μικρή ποσότητα μικροπράσινων (microgreens) για την παρουσίαση.

Λεμονάτο Βερού Μπλανκ

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σαλότ
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού λευκού πιπεριού, ελαφρώς σπασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 ραβδί βούτυρο (113γρ.), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ
  • Αλάτι Κοσέρ κατά προτίμηση

Προετοιμασία:

Για να ετοιμάσετε το beurre blanc, τοποθετήστε το σαλότ, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό λάιμ, το λευκό κρασί και τους λευκούς πιπερίτσους σε ένα μικρό τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να μειωθεί κατά περισσότερο από το μισό. Στραγγίξτε το μείγμα κρασιού που έχει μειωθεί σε μια μεσαία κατσαρόλα. Σε αυτό το στάδιο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.

Ζεσταίνετε το μείγμα του κρασιού σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου ένα-ένα, ανακατεύοντας συνεχώς για να ενσωματωθούν, μέχρι να προσθέσετε όλο το βούτυρο και η σάλτσα να έχει πήξει. Φροντίστε να μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει. Αν αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε ένα ακόμα κομμάτι βούτυρο για να την κρυώσετε γρήγορα. Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά. Δοκιμάστε και αλατίστε κατά προτίμηση. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και λάιμ. Κρατήστε τη σάλτσα ζεστή μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Σαλάτα Ιταλικού Ραδίκιου και Χιικόρι

Υλικά:

  • 5 έως 6 φλιτζάνια ανάμεικτων χειμερινών χιικόρι
  • 1 μήλο Granny Smith, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καραμελωμένα καρύδια
  • ½ φλιτζάνι λεπτοκομμένο τυρί ασιάγκο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, μαζεμένα απαλά από το κοτσάνι
  • Αλάτι Κοσέρ και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση

Ντρέσινγκ Μίσο με Σπόρους Παπαρούνας

Υλικά:

  • ¼ φλιτζάνι άσπρο μίσο
  • 1 κουταλιά της σούπας αμινοξέα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • ⅓ φλιτζάνι ξίδι σαμπάνιας
  • ½ φλιτζάνι ακουαφάμπα (όχι τα ίδια τα ρεβίθια, μόνο το υγρό από την κονσέρβα)
  • 1 φλιτζάνι λάδι από σπόρους σταφυλιού
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας
  • Αλάτι Κοσέρ και πιπέρι κατά προτίμηση

Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ μίσο με σπόρους παπαρούνας: Σε έναν μπλέντερ, συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τους σπόρους παπαρούνας. Με το μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα, προσθέστε το λάδι σιγά-σιγά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Δοκιμάστε για ισορροπία της γεύσης και μόλις είναι εντάξει, ανακατέψτε τους σπόρους παπαρούνας για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Αποθηκεύστε το ντρέσινγκ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη σαλάτα: Ανακατέψτε τα χιικόρι, το μήλο Granny Smith και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες με το ντρέσινγκ μίσο με σπόρους παπαρούνας. Τελειώστε με μια γενναιόδωρη ποσότητα μαύρου πιπεριού, καραμελωμένων καρυδιών, τριμμένου τυριού ασιάγκο και φύλλων μαϊντανού.

    Εγγραφείτε στο newsletter

    Για να λαμβάνετε νέα και ειδοποιήσεις, συμπληρώστε το e-mail σας

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

    +30 210 3605 700 Οι τηλεφωνικές παραγγελίες λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. μέχρι και τις 18.00 μμ. *εκτός επίσημων Ελληνικών Αργιών.

    Top